Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Susamlı cevizli katmer

Süt ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine mayayı ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya dek un ve biraz su ilave ederek yoğurun. Üzerini kapatarak mayalanması için bekletin. Kıyılmış ceviz, susam ve yağı karıştırın. Hamuru unlanmış bir zeminde açıp üzerine tereyağı sürün, cevizli karışımı her tarafına yayın. Rulo şeklinde sarıp hamuru uzatın. Çekerek gül şekli verip üzerine bastırın ve susam serpin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı susam
1.5 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı

VİŞNELİ EKMEK TATLISI

Ekmeklerin kabuklarını alın, tereyağı sürerek 180 derece fırında kızartın. Vişne, şeker, tarçın, vanilya ve suyu 10 dakika pişirin, içinden tarçını alın. Ekmeklerin yarısını tek sıra olacak şekilde yerleştirin. Üzerine sosun yarısını gezdirip kalan ekmekleri yerleştirin. Kalan sosu döküp vişneleri serpiştirin.

MALZEMELER

1 paket tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. vişne
1.5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı su
1 paket vanilya

BULGURLU PATLICAN DOLMASI
Patlıcanları alacalı soyup içlerini oyun. Bulguru derin bir kabın içine alın. Kıymayı, soğanı, maydanozu, domatesi, biberi ve baharatları ekleyip karıştırın. Harcı patlıcanların içine doldurun. Üzerine zeytinyağı gezdirip dolamaların yarısına gelecek kadar su ekleyip pişirin.

MALZEMELER

4 adet küçük boy patlıcan l 300 gr. kıyma
1 su bardağı bulgur
2 domates
2 soğan
2 sivri biber
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber, nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA