YAZARA MAİL GÖNDER Peynirli patlıcan pane

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patlıcanları alacalı soyup bir santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Yumurtaları çırpın. Bir dilim patlıcanın üzerine peynir sürüp ikinci dilimi üzerine kapatın. Patlıcan ve peynir bitine kadar işleme devam edin. Patlıcan dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER

4 adet patlıcan
150 gr. beyaz peynir
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber

TAVUKLU ADANA KEBABI
Soğanı ve maydanozu kıyın. Tavuk etlerini de robottan geçirin. Bir kaba tavuk etini, soğan ve maydanozu koyun, baharatlarını ekleyin. Tereyağı da koyarak yoğurun, dört saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ceviz iriliğinde parçalar koparın ve elinizi suyla ıslatarak şekil verin. Izgara veya yağsız tavada pişirin.

MALZEMELER

4 adet tavuk göğüs eti
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

PATATESLİ BÖREK
Taze soğanları kıyın. Üzerine yumurta akı, peynir, ezilmiş patates ve baharatları ekleyip harmanlayın. Su, süt ve yağı çırpın. Yufkayı yayın, sulu karışımla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Yufkalar iç malzemeyle dolunca 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 yufka
4 haşlanmış patates
1 demet soğan
200 gr. lor peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 kaşık zeytinyağı
1 bardak susam

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.