Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sucuklu milföy

Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının üzerine sucuk, domates, sivri biber, kaşar peynirini koyun. Karşılıklı iki köşesini birleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp orta ısılı fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 adet milföy hamuru
2 adet sivri biber
4 dilim domates
4 dilim kaşar peyniri
4 dilim sucuk
1 adet yumurta sarısı

ELMALI PAY
Un, toz şeker, bir adet yumurta ve kabartma tozunu yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Yağlanmış kalıba, hamurun yarısından fazlasını yayarak yerleştirin. Elmayı rendeleyip tarçın ve bir çorba kaşığı toz şekerle karıştırın, hamurun üzerine yayın. Kalan hamurdan çubuklar yaparak üzerine koyun. Kalan yumurtanın sarısını çubukların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

3 adet elma
4 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 tatlı kaşığı tarçın

TAVUKLU KÖFTE
Soğanı kavurun. Üzerine baharatları ekleyip ocaktan alın. Bulguru bir miktar su ve salçayla yoğurun. Eti ve haşlanmış patatesi ekleyip yoğurun. Bir tepsiye karışımın yarısını yayın. Üzerine cevizli soğanı ekleyin. Kalan bulgurlu karışımı top top koyun ve düzleştirin. Üzerine zeytinyağını gezdirin. 200 derecedeki fırında pişin.

MALZEMELER

1/2 kg. tavuk kıyması
1/2 kg. köftelik bulgur
2 adet patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA