Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yeşil pilav

Pirinci ılık suda yarım saat bekletip süzün. Ispanağın yarısını irice doğrayın, üzerine iki buçuk su bardağı su ekleyip 15 dakika pişirin. Suyunu süzüp kenara alın. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kalan ıspanakların yaprak kısımlarını, kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyin. Beş dakika kavurup tuzu ve karabiber katın. Ispanağın haşlama suyundan iki su bardağını tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin. 20 dakika pişirip Antepfıstığını ekleyin.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 kg. ıspanak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
3 çorba kaşığı bütün iç Antepfıstığı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Tuz, karabiber

Mercimek salatası


Mercimekleri dört dakika haşlayıp süzün. Tekrar su koyup bu kez 15 dakika haşlayın. Tencereye bulguru koyun, mercimek yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakın. İnce kıyılmış kırmızı ve yeşil biberi, maydanozu, taze soğanı üzerine ekleyin. Ezilmiş sarımsak, baharatlar ve yağını da koyup iyice karıştırın.

MALZEMELER


1 su bardağı yeşil mercimek
4 adet taze soğan
3 diş sarımsak
1 adet közlemiş kırmızı biber
2 adet sivri biber
1demet maydanoz
1 çay bardağı bulgur
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

Patatesli ayçöreği


Unun ortasını havuz gibi açın, ufalanmış maya, ılık su, şeker ve tuz ekleyip biraz unla karıştın ve 10 dakika bekletin. Mahlep, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek hamur yapıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Ezilmiş patates, kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamuru açıp üçgen şeklinde kesin ve kenarına harcı paylaştırıp rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Fırında pişirin.

MALZEMELER

10 gr. yaşmaya
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz ve mahlep
1 çorba kaşığı şeker
3 su bardağı un
2 adet haşlanmış patates
5 dal maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA