Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç unu ve galeta ununu yoğurup küçük köfteler yapın. Bir tencerede yağı ve salçayı karıştırıp üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca nohutları ve köfteleri içine ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
MALZEMELER
350 gr. kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı galeta unu
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Patlıcan piyazı
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsağı ince ince kıyın ve bir kaba alın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz, sirke koyun. Doğranmış soğan ve maydanoz ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Domates dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet soğan
1 adet limon
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 adet domates
Kırmızı biber
Tuz
ARMUTLU KEK
Armutları ufak ufak doğrayın. Bir kapta un, şeker, karbonat ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve zeytinyağı karıştırın, üzerine vanilyayı ekleyin. İçine kuru malzemeleri, armutları ve cevizi ilave edin. Hamur karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına döküp 175 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
3 adet olgun armut
3 bardak un
2 bardak şeker
1 paket karbonat
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
1 bardak zeytinyağı
1 paket vanilya
1 avuç ufalanmış ceviz