Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Közlenmiş domatesli sebze

2'şer adet patlıcan, dolmalık biber ve kırmızı biber
4 adet domates
9 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Domatesleri ortadan ikiye kesip bir tavaya koyun. Aralarına kabuklu şekilde sarımsakları serpiştirin. Zeytinyağı, karabiber ve tozşeker serpin. Tuzunu ayarlayıp orta ateşte pişirin. Ezici yardımıyla tüm malzemeyi ezip bir dakika daha pişirin. Patlıcanları boylamasına dilimleyin. Biberleri boylamasına dörde bölün. Bir tavada önlü arkalı pişirin. Sebzelerin üzerine ılık sos gezdirerek servis yapın.

Tavuklu iç pilav
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
300 gr. tavuk göğüs eti
3 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
6 dal dereotu
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
Dolmalık fıstığı kavurun. Tavuk etini küçük küçük doğrayın ve fıstıklara ekleyerek kavurmaya davam edin. Kuşüzümünü sıcak suda yarım saat bekletin. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, kuşüzümü, tarçın, yenibahar, karabiber, dolmalık fıstık ve tavuk etlerini ekleyin. Önce hızlı ateşte, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dereotunu ekleyin.

Fasulye pilakisi
150 gr. kuru fasulye
1 soğan
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 havuç
1 patates
1 kaşık toz şeker
3-4 dal maydanoz
Tuz
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tencereye zeytinyağı, dörde bölünmüş soğan, kıyılmış sarımsak ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Fasulyeler yarı yarıya yumuşayınca üzerine toz şeker, küp doğranmış havuç ve patates ilave edin. Fasulyeler yumuşayınca ocaktan alın. Soğuduktan sonra maydanozla süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA