Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sarma börek

Haşlanmış patatesleri ezin. Sütü kaynatıp içine patatesleri ve tereyağını koyup karıştırın. Ezilmiş peynir, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Bir adet yufkayı tezgâh üzerine yayın, üzerine sütlü patatesli karışımdan bir miktar sürün. İkinci ve üçüncü yufkayı da aynı şekilde yapıp kapatın ve rulo şeklinde sarıp buzdolabında iki saat bekletip fırında pişirin.

MALZEMELER

3 adet yufka
2 adet patates
2 su bardağı süt
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. beyaz peynir
Tuz, karabiber

BİBERLİ FASULYE SALATASI

Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi pişirip süzün. Sıcakken içine sirkeyi koyup soğumaya bırakın. Soğanı piyazlık, domatesleri ve közlenmiş kırmızı biberleri küp küp doğrayın. Sivri biberi ve dolmalık yeşil biberi de aynı boyda doğrayın. Tüm malzemeyi servis tabağına alın, üzerine sirkeyi çekmiş olan fasulyeyi ve tuzu ekleyin. Üzerine zeytinyağını döküp karıştırın.

MALZEMELER

2 su bardağı fasulye
1 çay bardağı sirke
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet kırmızı biber
5 adet sivri biber
3 adet dolmalık biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

EKMEK TATLISI
Sütü tencereye döküp içine şekeri, çekilmiş ekmeği ve vanilyayı ekleyip karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ıslatılmış bir kalıba dökerek soğumaya bırakın. Havuçları rendeleyin, böğürtlenle birlikte bir tavaya koyun. Üzerine şekeri serpip kaynatın. İçine suyla açılmış nişastayı döküp kaynatın ve soğumuş tatlının üzerine dökün.

MALZEMELER

10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek
1 litre süt
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:
2 adet havuç
1 çay bardağı böğürtlen
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA