YAZARA MAİL GÖNDER Ev döneri

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıymayı soğan suyu ile karıştırın. Etleri, en altta ve en üstte et olacak şekilde aralarına kıyma yayarak üst üste dizin ve folyo kağıdına sarıp derin dondurucuda dondurun. Pişireceğiniz zaman çıkartıp keskin bir bıçakla ince dilimlere ayırıp yağsız tavada kızartın. Sıcakken tuz ve karabiber serpin. Tereyağına su ve salçayı ekleyerek pişirin. Dönerin üzerine dökün.

MALZEMELER

5 adet dövülmüş biftek
200 gr. kıyma
1 adet soğan suyu
Tuz
Karabiber
1/2 adet pide Sosu için:
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak su

Tarçınlı waffle


Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Üzerine sütü, eritilmiş tereyağını, tarçını ve vanilyayı da ekleyin. Sütü, unu ve nişastayı ilave ederek karışımı akışkan bir kıvama getirin. 10 dakika kadar dinlendirip kaşık yardımıyla waffle pişirme kabının içine dökün. Sosla ya da dondurmayla ikram edin.

MALZEMELER

1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı şeker

Çekirdekli dereotlu çörek


Tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve yumurtaları birbirine yedirin. Üzerine kuru malzemeleri ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurun. Son olarak çekirdekleri de ekleyip yuvarlak şekiller yapın. Üzerine su ya da yoğurt suyu sürün. Üzerine yulaf ve çekirdek serpiştirin. 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı ayıklanmış çekirdek
1 su bardağı un
1 su bardağı yulaf
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
1/2 demet dereotu
1/2çay bardağı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.