Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Balığı temizleyip filetosunu çıkarın. Safranı elma sirkesinde iki saat bekletin. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyin, biraz kavurup suyunu katın. 20 dakika kaynattıktan sonra süzün ve suyu yeniden ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca iri parçalar halinde kestiğiniz balığı ve baharatları katıp 15-20 dakika pişirin. Safranlı sirkeyi süzüp ekleyin. Nişasta, limon suyu ve bir çay bardağı suyu karıştırın. Çorbaya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.

MALZEMELER

1 adet orta boy levrek
1/2 çay bardağı elma sirkesi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz ve nane
6 su bardağı su
1 tutam safran ve tarçın
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber

KURU DUTLU ACIBADEM

Fındık, yumurta beyazı, pudra şekeri, vanilya, sıvı yağ ve robotta ezilip toz haline getirilmiş dutları yoğurarak biraz sert bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapın. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

2.5 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kasığı sıvı yağ
2 yumurta beyazı
1 çay bardağı kuru dut
1 paket vanilya

TAVUKLU MAKARNA
Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini bir çorba kaşığı tereyağında 10 dakika kavurun, baharatları ekleyip ocaktan alın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sos için; zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, tuz ve pul biberi karıştırın. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirin. Kavurduğunuz tavuk etini de üzerine ekleyip servis yapın.

MALZEMELER

400 gr. tavuk eti
1 paket renkli makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
Köri, kimyon, tuz, karabiber

SOS İÇİN:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER