Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün Ne Pişirsem?

Patlıcan mücveri
6 adet patlıcan
100 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 demet maydanoz
5 çorba kaşığı un
2 yumurta Sosu için:
3 adet domates
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çorba kaşığı toz şeker lTuz, karabiber
Patlıcanları alacalı soyarak küp küp doğrayıp bir su bardağı suda yumuşayana dek haşlayın. Fazla suyunu almak için sıkın. Üzerine ezilmiş peynir, yumurta, un, kıyılmış maydanoz, kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kızdırılmış sıvı yağa kaşık kaşık dökerek kızartın. Sosu için; rendelenmiş domates ve dövülmüş sarımsakları kavurun. Kalan malzemeleri koyup bir taşım kaynatın. Mücverin üzerine sosu dökerek servis yapın.

Zeytinli poğaça
2 haşlanmış patates
10 gr. yaş maya
Çiğ krema
1 bardak ılık su
1 bardak zeytin
2 yumurta
3 bardak tam buğday unu
1 bardak kepek unu
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Mayayı, ılık suyla karıştırın. Üzerine yumurta, haşlanmış patates, zeytin, çiğ krema, un, tuz ve tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve yarım saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle top haline getirin. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. 35 dakika pişirin.

Susamlı soyalı tavuk
2 adet tavuk budu
1 çorba kaşığı soya sosu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı susam
Tuz, karabiber
Tavuk butlarını 20 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, butları soya sosuna bulayın. Tavaya aktardığınız yarım su bardağı zeytinyağında soyalı tavuk butlarını kızartın. Tavuk butlarını kızartırken üzerlerine susam, tuz ve karabiber serpin. Tavayı sallayarak baharatların yayılmasını sağlayın. Tavuk butlarını servis tabağına aktarıp süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA