Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Bir tencereye doğranmış kuzu etini, margarini, küçük doğranmış yeşil soğanı, ince kıyılmış marulu, ince doğranmış pazıları, yuvarlak doğranmış havuçları, suyu, toz şekeri, tuzu, karabiberi ve pul biberi koyun. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Et pişince, bir kahve fincanı suda unu eritin ve tencereye döküp beş dakika daha kaynatın. İnce kıyılmış dereotunu katıp karıştırın.

MALZEMELER

700 gr. kuzu eti
3 çorba kaşığı margarin
12 dal kıyılmış taze soğan
3 yaprak marul
1 demet pazı
2 adet havuç
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 demet dereotu
Tuz, karabiber, pul biber

Cevizli kurabiye


Bir yumurta akını ayırıp kalanını kırın. Üzerine yağ, yoğurt, ceviz içi ve unu ekleyip yoğurun. Vanilya, şeker ve kabartma tozu ekleyip hamur yapın. Hamurdan yuvarlaklar yapın ve yumurta akına, susama ve kıyılmış fıstığa bulayarak tepsiye dizin. Fırında pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
2 çay bardağı dövülmüş ceviz
3 çay bardağı şeker
Kabartma tozu, vanilya, karbonat
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı dövülmüş Antep fıstığı

Fıstıklı makarna


Makarnayı 15 dakika haşlayın, eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Doğranmış soğan ve domatesleri ekleyip servis tabağına alın. Üzerine yağsız tavada kavrulmuş fıstıkları serperek servis yapın.

MALZEMELER

1/2 paket fırın makarna
3 çorba kaşığı fıstık
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER