Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı soğan dolması

4 adet büyük boy soğan l 1.5 su bardağı su
1 kaşık zeytinyağı
300 gr. kıyma
1 adet kereviz
3 adet mantar
1 çorba kaşığı ceviz içi
Tuz, karabiber
Soğanları soyup üst kısımlarını kesin. Tencerede soğanları 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanların içini oyup çıkarın. Kıymayı zeytinyağında kavurun. Üzerine küp küp doğranmış kereviz ve mantarları ilave edip kavurun. Ocaktan alıp ceviz içi, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. İç malzemeyi soğanlara pay ederek doldurun. Dolmaları tepsiye dizip fırında 35 dakika pişirin.

Hardallı somon
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gr. somon
2 adet kırmızı soğan
3 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı balzamik sirke
2 diş sarımsak
Kekik, biberiye, kırmızı pul biber
Balığı dilimleyin. Bir fırın tepsisine halka halka doğranmış soğanları koyun, üzerine balıkları dizin. Bir kavanozun içinde hardal, sıvı yağ, balzamik sirke, ezilmiş sarımsak ve baharatları çırpın. Bu sosu tepsideki balıkların üzerine dökün. 200 derecede 20 dakika kadar pişin.

Biberli börek
250 gr. süzme yoğurt
250 gr. tereyağı l Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2'şer adet sarı, yeşil ve kırmızı biber
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
50 gr. beyaz peynir
Yoğurt, tereyağı, tuz ve unla hamur yapıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Jülyen doğranmış biberleri ve soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine toz şeker ve baharatları ekleyin. Hamuru tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye döşeyin, üzerine delikler açıp 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca kavrulmuş biberleri ve küp doğranmış peyniri serpin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA