Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zencefilli patates çorbası

1 kg. patates
1 adet havuç
1 adet pırasanın beyaz kısmı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dilim zencefil
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı krema
Patates ve havucu küp doğrayın, pırasayı ince kıyın. Havuç ve pırasayı yağda kavurup patatesi ve dilim zencefili ekleyin, beş dakika kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp ılıtın, blender'dan geçirin ve bir taşım kaynatın. Ocağı kapatıp toz zencefili katın. Çırpılmış yoğurt ve kremayla servis yapın.

Etli kereviz
250 gr. dana kuşbaşı
3 adet orta boy kereviz
20 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1'er adet patates, havuç ve kırmızı biber
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Eti pişirin. Üzerine ayıklanmış arpacık soğanları ve tereyağını koyup çevirin. Küp doğranmış patates, havuç ve kırmızı biberi ilave edin. Kestiğiniz kerevizlerin içlerini oyun ve limonlu suda haşlayın. Haşladığınız sudan bir su bardağı alıp unla karıştırın. Bu karışımı etlerin içine boşaltın. Sebzeleri pişirin. Haşlanmış kerevizlerin üzerlerine etli karışımı pay edin. Nar taneleri ile süsleyin.

Vanilyalı sufle
l 2 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya tozu
Yarım su bardağı toz şeker
4 adet yumurta sarısı
Unu margarinde kavurun; süt, vanilya ve şekerin yarısını ekleyerek bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Yumurta sarılarını teker teker katın. Yumurta aklarını kalan şeker, vanilya ve sütle çırpıp tencereye ekleyin ve buzdolabına koyun. Karışımı yağlanmış ve şeker serpilmiş kalıplara dökün. Kalıpları içi su dolu bir tepsiye yerleştirip pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA