YAZARA MAİL GÖNDER Baklava yufkasında balık

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bir adet büyükçe balığı boylamasına ikiye bölüp kılçıklarını temizleyin. Üzerine tuz, karabiber ve eritilmiş tereyağından bir miktar sürüp defne yaprağını yerleştirin. Baklava yufkalarını dört parmak eninde kesip balıkların etrafına sarın. Fırın tepsisine dizin ve üzerine tereyağı sürüp 200 derecede 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

10 adet baklava yufkası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet balık
Tuz, karabiber
4 adet defne yaprağı

BULGUR KÖFTESİ

Bulguru şişmesi için bekletin. Rendelenmiş soğan, un, tuz ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Karışımdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızla ortasına bastırın. Tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde dört dakika haşlayıp süzün. Salça, rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsağı kavurun. Üzerine suyu ekleyerek kaynatın. Köftelerin üzerine sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
1 yumurta akı
1 adet soğan
Tuz

SOSU İÇİN:
1 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1.5 su bardağı su


Su ve salebi bir kaba alıp karıştırdıktan sonra ocağa koyun. Başka bir kapta süt ve nişastayı karıştırıp ocağa koyun. Her iki karışımı da orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Beşer dakika kaynattıktan sonra iki karışımı birbirine ekleyin. Üzerine toz şeker ve kırılmış çikolatayı da ilave edin. Beş dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı su
4 tatlı kaşığı toz salep
2 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı buğday nişastası
4 tatlı kaşığı toz şeker
40 gr. bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.