YAZARA MAİL GÖNDER Pazılı levrek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

2 adet levrek fileto
1 demet pazı
1 adet soğan
4 adet mantar
1 çay kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı krema
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Kıyılmış soğanı ve doğranmış mantarı kavurun, kıyılmış pazıyı ekleyin. Pazı yumuşayınca tuz, karabiber, soya sosu ve kremayı ilave edin. Bir dakika pişirip ocaktan alın. Levrek filetolarını düz bir zemine yerleştirin. İçlerine pazılı harç koyup sarın ve kürdanla tutturun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derece fırında pişirin.

Etli ekmek
10 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
500 gr. bonfile
100 gr. mantar
Kekik, tuz
Mayayı ılık sütte 15 dakika bekletin. Üzerine unu, şekeri, tuzu ilave ederek yoğurun, 25 dakika bekletin. Hamur kabarınca bezeler yapıp açın. Bonfile, mantar ve domatesleri doğrayıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kekik ve tuzu ekleyin. Üzerine zeytinyağı sürüp harcı yayın. 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.