Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Dereotlu kereviz çorbası

2 adet kereviz
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
5 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Dereotu
Tuz
Kabuklarını soyup kerevizi rendeleyin. Üzerine limon suyunu sıkın. Unu tereyağında iki dakika kavurun. Sütü ve kerevizleri ilave edin. Suyu koyup kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. İnce doğranmış dereotu katarak karıştırın.

Şekerlemeli toplar
1 adet muz
8 adet bebe bisküvisi
1/2 paket çikolata kremalı bisküvi
1/2 su bardağı süt
50 gr. bitter çikolata
Pasta şekeri
Muzu rendeleyip derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun. Yarım su bardağı süt ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı da ekleyip yavaş yavaş iyice karıştırın. Eğer çok cıvık olursa birkaç tane daha bebe bisküvisi ekleyebilirsiniz. Elinizle yuvarlayıp küçük küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayıp servis yapın.

Hindili börek
2 adet yufka
300 gr. hindi eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er adet patlıcan, kabak, kırmızı biber ve soğan
1'er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz
Küp doğanmış hindiyi zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyip sebzeler pişene dek soteleyin. Yağlanmış tavaya bir adet yufkayı parçalayarak yerleştirin. Üzerine ılınmış harcı yayın. Kalan yufkayı da parçalayıp üzerine yerleştirin. Orta ateşte önlü arkalı pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA