YAZARA MAİL GÖNDER Portakal soslu krep

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1.5 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2 kahve fincanı un
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Sos için:
2 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
Krep için tüm malzemeyi çırpın, tel süzgeçten geçirin. Yağlanmış tavaya birer kepçe dökerek arkalı önlü pişirin. Portakallı sos için; malzemeleri bir tencereye koyun ve şeker eriyene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra iki-üç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Kreplerin üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

Kapalı pide
3 su bardağı un
1.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı irmik
İçi için:
300 gr. kıyma
1 adet soğan
3 adet domates
3 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp oval açın. Çiğ kıyma, rendelenmiş soğan ve domatesi karıştırıp hamurlara paylaştırın ve kapatın. Pideleri tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Sıcakken üzerine tereyağı sürün.

Çılbırlı çorba
200 gr. brokoli
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet patates
5 dal maydanoz
1 çay bardağı süt
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 tutam köri
1 çorba kaşığı sirke
Brokoliyi kıyıp yağda kavurun. Üzerine un ve sütü ekleyip pişirin. Rendelenmiş patates ve suyu koyup 20 dakika kaynatın, maydanoz ve köri koyup blender'dan geçirin. Tencerede suyu kaynatıp sirke koyun, yumurtaları kırın. Beyazları pişince kaselere koyduğunuz çorbanın içine koyun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.