YAZARA MAİL GÖNDER Cipsli kereviz topları

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Cipsleri ufalayın. Kerevizi soyup rendeleyin ve limon suyu ekleyin. Üzerine sarımsak, yoğurt, kıyılmış dereotu, rendelenmiş beyaz peynir, gravyer peyniri ve ufalanmış ekmek içini katıp karıştırın. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve cipse bulayın.

MALZEMELER

2 paket patates cipsi
1 adet orta boy kereviz
1 adet limonun suyu
4 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1/2 demet dereotu
100 gr. beyaz peynir
50 gr. rendelenmiş gravyer peyniri
2 dilim bayat ekmek içi

Kuru kabak tatlısı


Kabağı soyup irice doğrayın, üzerine şekeri döküp kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca içine karanfil, tarçın ve limon suyunu ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen kabakları fırın kabına dizin, 15 dakika kadar fırınlayın. Üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapın.

MALZEMELER

700 gr. bal kabağı
2 su bardağı şeker
2 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
1 adet limon suyu
1 çay bardağı ceviz içi

Fındıklı kurabiye


Fındık, ceviz, şeker ve limon kabuğunu karıştırın. Üzerine yumurta akı, tarçın, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip akışkan olan bir karışım elde edin. Yağlı kağıt serili bir tepsiyse dökün. 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Üzerlerine erimiş çikolata sürüp iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın ve soğutun. Üzerine de erimiş çikolata dökün.

MALZEMELER

1 su bardağı toz fındık
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
3 yumurtanın akı
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğunun rendesi
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı eritilmiş çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.