YAZARA MAİL GÖNDER Perde pilavı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup dinlendirin. Tavuğu haşlayıp etlerini didin. Bademlerin kabuklarını soyup kavurun. Pirinci kavurun, tavuk eti, tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyerek pişirin. Fırın kabını yağlayın. Bademleri tereyağına batırıp kabın dibine ve kenarlarına yapıştırın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın. Kenarları dışarı taşacak şekilde kaba yerleştirin. İçine pilavı dökün, taşan hamurları üzerine kapatın. Fırında pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 adet kalçalı but
150 gr. badem
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
Hamuru için:
2 su bardağı un
125 gr. tereyağı
1 kahve fincanı süt
2 adet yumurta
Tuz

Peynirli salata


Yeşillikleri yıkayıp süzün. İri parçalar halinde servis tabağına alın. Labne peynirini çırpın, içine zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak, nane ve toz biberi ekleyip karıştırın. Bu sosu yeşilliklerin üzerine döküp bekletmeden servis yapın.

MALZEMELER

1 göbek salata l 1/2 demet maydanoz
1 adet limon
2 adet domates
2 çorba kaşığı labne peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı toz biber 1 tatlı kaşığı nane

Balkabaklı pasta


Kabakların üzerine toz şeker ve su ekleyerek pişirin. Suyunu süzüp püre yapın. Pandispanyayı sütle ıslatın. Servis tabağına pandispanyanın alt tabanını yerleştirin ve üzerine pürenin yarısını yayın. Cevizi serpin ve diğer pandispanyayı kapatın. Kalan püre ile her tarafını kaplayın. Kenarlarını Antep fıstığı ile süsleyin.

MALZEMELER

1 kg. dilimlenmiş balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1-2 çorba kaşığı su
1 adet hazır pandispanya
1 su bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı file Antep fıstığı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.