YAZARA MAİL GÖNDER Mercimek çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bir gece önceden ıslatılmış mercimeği yumuşayana kadar pişirin. Erişteyi ekleyin ve erişteler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan tavaya aldığınız tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurduktan sonra naneyi katın. Bu karışımı çorbaya ilave edip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER


1 su bardağı yeşil mercimek
5-6 su bardağı su
1 çay bardağı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı nane
Tuz, pul biber

EKMEK KIRINTILI KUZU


Sarımsağı dövüp tereyağı, tuz ve karabiberle karıştırın, kemiği çıkarılmış etin her tarafına sürün. Mutfak ipi ile sarıp, pişirme torbasına koyup fırında 1.5 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu ekmek kırıntısı ile karıştırın. Yumurta akı, beyaz peynir, tuz ve karabiber ilave edip budun üzerine sürün. Fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER


1 kuzu but
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı un
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 yumurta akı
1 çorba kaşığı beyaz peynir
Tuz, karabiber

ÇİKOLATALI KEK

Yumurtaları şekerle çırpın. Sıvı yağ, süt, su ve kakaoyu ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip karıştırın, yağlanmış tencereye dökün. Üzerine irice doğranmış çikolata parçalarını ve küçük parçalar halindeki tereyağını serpin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 15 dakika pişirin.
MALZEMELER

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
3 kaşık kakao
2 kaşık tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Vanilya
Kabartma tozu
80 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.