YAZARA MAİL GÖNDER Mantar dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Mantarların içlerini tuz, karabiber ve tereyağı ile tatlandırıp 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Bulgurun üzerine sıcak su döküp beş dakika şişmesini bekleyin. Kıyılmış maydanozu, doğranmış kırmızı biberi, baharatları ve zeytinyağını bulgurun üzerine ekleyip karıştırın. Bu karışımı da pişmiş olan mantarların içine doldurun.

MALZEMELER

6 adet büyük boy mantar
6 dal taze nane
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Kimyon, kırmızı pul biber, nane

ŞERBETLİ GEVREK
Şerbeti hazırlayın. Bir tencereye su, yağ ve şekeri koyun. Şeker eriyince içine unu ekleyip hamur haline getirin. Yumurtaları teker teker ekleyip hamura yedirin. İrmik ve nişasta ekleyip karıştırın ve sıkma torbasına alın. Bir tavaya yağ koyun, soğuk yağın içine karışımı sıkıp pişirin. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atın

MALZEMELER

2 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon

İNCİRLİ İÇ PİLAV
Dolmalık fıstığı kavurun. Kuşüzümünü ve inciri sıcak suda yarım saat bekletin. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun, pirinci ekleyin. Üzeri ni geçecek kadar sıcak su, kuş üzümü, fıstık ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp kıyılmış dereotu ve doğranmış incirleri ilave edin.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet küçük boy soğan
5-6 dal dereotu
10 adet incir
Tuz, tarçın, yenibahar, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.