YAZARA MAİL GÖNDER Pancarlı portakal tabağı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Portakalları ikiye bölün. Etli kısımlarını tamamen çıkarmadan içlerini oyun. Otlu peyniri küp doğrayın, kıyılmış maydanoz ve kuru fasulyeyle karıştırın. Portakal çanaklarının içine küp doğranmış turşu koyun. Üzerine peynirli harçtan koyun. Yeniden turşu ve peynirli harç koyun. Sos için verilen malzemeleri karıştırıp üzerine dökün.

MALZEMELER


200 gr. pancar turşusu
3 adet portakal
100 gr. otlu peynir
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2-3 dal maydanoz

SOSU İÇİN:


1 tatlı kaşığı hardal
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz, karabiber

TAVUK NUGGET


Tavuk göğüs etlerini dilimleyin. Yumurtaları çırpın. Dilimlenmiş tavuk etlerini önce una, sonra yumurtaya, en son olarak da galeta ununa bulayın. Hazırladığınız etleri yağda kızartarak servis yapın.

MALZEMELER


400 gr. tavuk göğsü
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
2 yumurta

BURGU ÇATAL KRAKER


Un ve yağı karıştırıp tuz, mahlep ve suyu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru çubuklar halinde yuvarlayıp daha sonra kendi içlerinde ikiye katlayıp burgu yapın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
120 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.