YAZARA MAİL GÖNDER Tavuklu ıspanak salatası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

400 gr. ıspanak yaprağı
200 gr. tavuk göğüs eti
100 gr. dil peyniri
2 adet haşlanmış havuç
2 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Ispanak yapraklarını bol suda yıkayıp süzün. İrice doğrayıp yarısını servis kabına koyun. Rendelenmiş havuç ve tavuğu dövülmüş sarımsak ve yoğurtla karıştırın, ıspanakların üzerine koyun. Kalan ıspanak yapraklarını da ekleyip harmanlayın. Zeytinyağı ve limonu karıştırıp salatanın üzerine dökün.

Hurmalı tel kadayıf
1/2 kg. tel kadayıf
3 çorba tereyağı
10 adet hurma
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Şeker
ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Hurmaları iri doğrayın. Kadayıfı avucunuzda ufalayın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Ortasına bir iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. Fırında pişirip soğuk şerbeti dökün.

Vişneli ekmek tatlısı
6 dilim ekmek
300 gr. vişne
200 gr. tuzsuz lor peyniri
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Ekmekleri kızartıp ufalayın. Yumurta, toz şeker ve sıvı yağı çırpın, limon kabuğu rendesi ve sütü ilave edip karıştırın. En son ufalanmış ekmeği ve vişneleri ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın kabına döküp 200 derecede pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.