YAZARA MAİL GÖNDER Kaşarlı biftek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

750 gr. ince dövülmüş biftek
1 çorba kaşığı çemen
Rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Etlere tuz ve karabiber serpin. Her dilimin üzerine çemen sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hazırladığınız etleri rulo yapın ve kürdanla tutturun. Tereyağını eritip ruloları arkalı önlü kızartın. Etler suyunu çekince üzerine sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika orta ateşte pişmeye bırakın.

Humuslu tost
12 adet tost ekmeği
2 su bardağı nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
4 diş sarımsak
Tuz, pul biber
1 adet limonun suyu
Ekmekleri bulamak için:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı susam
Nohutu haşlayıp suyuyla birlikte robottan geçirin. Üzerine diğer malzemeleri ilave edip robottan çekerek humusu hazırlayın ve ekmeklerin yarısının üzerine sürün. Diğer ekmek dilimlerini üzerlerine kapatıp tost hazırlayın. Yumurta ve sütü çırpın. Hazırladığınız ekmekleri önce bu karışıma daha sonra susama bulayıp kızartın.

Pastırmalı börek
1 közlenmiş patlıcan
150 gr. pastırma
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Tereyağını eritin ve üzerine un serpip kavurun. Sütü ilave edip beşameli yapın. Üzerine ezilmiş patlıcanları, pastırmaları ve rende kaşar peyniri ekleyin. Su ve sıvı yağı karıştırın. Yufkaların bu karışımla ıslatıp büyük üçgenler halinde kesin. Geniş kısmına iç malzemeyi koyun ve rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizip fırında 30 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.