YAZARA MAİL GÖNDER Pazılı ve mantarlı börek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1 demet pazı
150 gr. mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
5 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet yufka
Tuz, karabiber Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
Pazının yapraklarını iyice yıkadıktan sonra kıyın. Dilimlenmiş mantarları tereyağında üç dakika soteleyip yemeklik doğranmış soğan ve pazıyı katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Yufkaları, aralarına zeytinyağı sürerek üst üste yerleştirin. Soğumuş iç malzemeyi yufkanın bir ucuna boydan boya yayın ve kenarlarını içe doğru katlayıp rulo yapın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Susamlı kurabiye
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı susam
Hindistan cevizi
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistan cevizi ve unu ekleyip yoğurun. Kabartma tozu ekleyip hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yuvarlaklar yapın ve önce yumurta akına, sonra da susama bulayarak tepsiye dizin. Fırında 20 dakika pişirin.

Hamsili dolma
6 adet domates
300 gr. hamsi
2 adet haşlanmış patates
1/2 göbek salata
1 çorba kaşığı mayonez
1 çay bardağı haşlanmış mısır
3 adet taze soğan
10 adet zeytin
Hamsileri az suda beş dakika haşlayın. Derin bir kapta haşlanmış patatesi ezin. İçine mayonez, ince kıyılmış taze soğan, çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytin, mısır, hamsi ve doğranmış göbek salatayı ekleyip harmanlayın. Bu karışımı içleri boşaltılmış domateslerin içlerine doldurup servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.