YAZARA MAİL GÖNDER Kapuska

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1 küçük boy lahana
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Doğranmış soğanı ve kıymayı yağda kavurup suyunu çekene dek pişirin. Ardından salça, tuz, karabiber, pul biber ve suyu katıp karıştırın. Su kaynadıktan sonra kıyılmış lahanaları ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Çikolatalı lokum
1/2 kg. un
1 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı tereyağı
4-5 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
2 paket instant maya
İçi için:
5 çorba kaşığı reçel
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık
1 su bardağı mısır gevreği
2 paket çikolata
Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Süt, un, instant maya ve tuzla hamur yapın ve 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta açın. Üzerine sırasıyla reçel, toz şeker, dövülmüş fındık, mısır gevreği ve rendelenmiş çikolata serpin. Uzun şeritler kesin, rulo yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Her rulonun üzerine bir parça tereyağı koyup 190 derece fırında pişirin.

Domatesli pilav
2 su bardağı bulgur
15 adet kuru domates
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı nohut
3 adet sivri biber
1 adet soğan
3.5 su bardağı su
Tuz, karabiber
Kuru domatesleri zeytinyağına koyup bekletin. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun, içine doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Bulguru ve suyu ilave edin. Suyunu biraz çekince az haşlanmış nohutları ve kuru domatesleri ekleyip 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.