YAZARA MAİL GÖNDER Kereviz kalyesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kerevizleri elma dilimi şeklinde doğrayın, limonlu suya atın. Eti, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağı ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğan kavrulunca etle birlikte tencerenin ortasına toplayın, etrafına kerevizleri dizin. Sıcak et suyu ve tuz koyun. 10 dakika pişirip koruk ekşisini katın, 40 dakika daha pişirin.

MALZEMELER


4 adet kereviz
1/2 limonun suyu
400 gr. kemikli kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı koruk ekşisi
Tuz

MISIR UNLU KEK

Yumurtaları iyice çırpın. Üzerine süt, yoğurt, tereyağı, peynir, badem, kabartma tozu ve tuz ekleyip çırpmaya devam edin. En son unu ilave edip homojen bir hale gelinceye dek karıştırın. Baton bir kek kalıbını yağlayıp harcı içine dökün. Üzerine mısır yağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER


3 su bardağı mısır unu
3 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1/2 su bardağı kıyılmış badem
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı mısır yağı
Tuz

TATLI SANDVİÇ

Tost ekmeklerini üçgen biçiminde kesip fırında kızartın. Bir kapta bal, labne peyniri ve yoğurdu hafifçe karıştırıp kızaran ekmeklerin üzerine sürün. Üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz kuru kayısı ve inciri serpiştirin. Servis tabağına alın. Dövülmüş ceviz ve mısır gevreği ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


4 adet tost ekmeği
3 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı yoğurt
4 adet kuru sayısı
4 adet kuru incir
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
2-3 kaşık mısır gevreği

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.