YAZARA MAİL GÖNDER Baklava yufkasında su böreği

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Öncelikle tepsiyi bolca yağlayın. Yufkaları tepsi ölçüsünde kesin. Tepsiye 20 adet yufkayı yerleştirin, üzerine ufalanmış peyniri ve kıyılmış maydanozu serpin. Kalan yufkaları üzerine koyup dilimlere ayırın. Yumurta, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırın, böreğin üzerine gezdirin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

40 adet baklava yufkası
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
500 gr. beyaz peynir
6 dal maydanoz

Mantar mücveri

Mantarları ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın. Sivri biberleri ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Biber, maydanoz, süt, un, kabartma tozu ve baharatları mantarlarla karıştırın. Yağsız tavayı biraz yağlayın. Karışımdan kaşıkla dökerek arkalı önlü kızartın.

MALZEMELER

250 gr. mantar
2 adet yumurta
2 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 tutam kabartma tozu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Kırmızı biberli kurabiye

Derin bir kabın içine unu ve yağı koyup elinizle ufalayın. Baharatları ve kabartma tozunu da üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı ilave edin, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamurdan dilediğiniz şekillerde kurabiyeler yapıp fırın tepsisine dizin. 200 derecede fırında 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

150 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
100 gr. kaşar peyniri
Acı kırmızı pul biber, kekik, tuz


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.