YAZARA MAİL GÖNDER Mantarlı hindi sote

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1/2 kg. kuşbaşı hindi
400 gr. mantar
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz
Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri halka halka, domatesi ise küp küp doğrayın. Mantarları da dilimleyin. Sarımsağı doğrayın. Tencereye margarini koyup erittikten sonra hindi etini katın ve kendi suyuyla beş dakika kavurun. Soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmiş mantarları da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Servis yapacağınız zaman doğranmış maydanozu serpin.

Nohutlu patates köftesi
1.5 su bardağı nohut
2 adet patates
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz ve dereotu
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kaba aldığınız nohudu, haşlanmış patates ve bulgurla yoğurun. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu katın. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip iyice yoğurun. Harçtan iri köfteler hazırlayın. Sonra da una bulayıp kızgın yağda kızartın.

Fasulyeli tarhana
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba acı biber salçası
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tarhanayı soğuk suda çözdürün. Tencereye tereyağını, haşlanmış fasulyeleri ve sarımsağı koyup beş dakika kadar kavurun. Salçayı ve tarhanalı suyu da üzerine ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. 10 dakika kadar pişince ocaktan alıp bekletin. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.