YAZARA MAİL GÖNDER Kolay Arnavut böreği

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1 su bardağı ılık su
1 kg. un
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1.5 kilo ıspanak
1.5 su bardağı yoğurt
Un, ılık su ve tuzu yoğurun, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan 20 adet beze yapın, her birini tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 10 adet bezeyi aralarına erimiş tereyağı sürüp üst üste koyup açın. Ispanağı ince kıyıp yoğurtla karıştırın. Karışımı yufkalara paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Fırında pişirin.

Patatesli kereviz
1 adet havuç
2 adet patates
3 adet kereviz
20 adet arpacık soğan
1 çay bardağı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı su
200 gr. ıspanak sapı
4 diş sarımsak
1 limon suyu
Tuz, kekik, karabiber
Tüm sebzelerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun, sıvı yağda soteleyin. Doğradığınız tüm sebzeleri tencereye ekleyip beş dakika daha soteleyin. Salça ve suyu karıştırıp üzerine ekleyip pişirin.

Peynirli kek
3 yumurta
3 su bardağı un
2/3 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1.5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1/2 bardak su
1 bardak ezilmiş peynir
Doğranmış siyah ve yeşil zeytin
Yumurtaları tuzla çırpın. Sonra sırasıyla zeytinyağı, yoğurt ve su ilave edip çırpmaya devam edin. En son elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Beyaz peynir ve zeytinleri ekleyip harmanlayın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.