YAZARA MAİL GÖNDER Burma baklava

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağı ile ıslatıp üç tane üst üste yerleştirin. İnce kıyılmış cevizi üzerine bolca serpin. Üzerine kalan tereyağını dökün. Sonra oklavaya sarıp biraz büzdürerek oklavayı içinden çıkartın. Fırın tepsisine dizin. Bu şekilde fırına verip 200 derecede 15 dakika pişirin. Fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün.

MALZEMELER


12 adet baklava yufkası
3 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. kıyılmış ceviz
100 gr. tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

MUFFİN PİZZA

Maydanoz ve kekiği ince kıyın. Sarı biberi küp doğrayın. Tereyağı, yumurta, irmik, yoğurt ve limon kabuğunu geniş bir kaba alın. Tuz ve karabiber ekleyip mikserle üç-dört dakika çırpın. Üzerine kıyılmış maydanoz, kekik, sarı biber ve ufalanmış beyaz peynir ekleyip karıştırın. Harcı kağıt muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


1 demet maydanoz
4-5 dal kekik
1 adet sarı biber
1 kaşık tereyağı
3 adet yumurta
4 kaşık irmik
1 su bardağı süzme yoğurt
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı beyaz peynir
Tuz, karabiber

KAYISILI ENGİNAR


Enginarları dilimleyip limonlu suda bekletin. Daha sonra enginarları tencereye dizip üzerine iri doğranmış soğan, kıyılmış dereotu, küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin. Ardından zeytinyağını, suyu, iri doğranmış kayısıları da ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER


5 adet enginar
5 adet kayısı
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 adet havuç
2 adet soğan
1 adet patates

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.