YAZARA MAİL GÖNDER Dolmalık biberde tavuk yahnisi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1'er adet sarı ve kırmızı biber
2'şer adet mantar, domates, soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet tavuk but
8 adet dolmalık biber
Tuz, karabiber
Kırmızı biber, sarı biber, domates ve mantarları küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı kıyıp sıvı yağda kavurun. Üzerine ince doğranmış tavuk etini ekleyin. Küp doğranmış sebzeleri katın, tuzunu ve karabiberini ayarlayıp kendi suyuyla 20 dakika pişirin. Kapakları kesilip içleri temizlenmiş biberlerin içine harcı paylaştırın. Sıcak suyu ekleyip 20 dakika pişirin.

Bademli milföy
8 adet milföy hamuru
1 su bardağı süt
1 su bardağı kıyılmış badem
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Yumurta, badem, süt, şeker ve vanilyayı karıştırın. Dört adet milföy hamurunu tepsiye dizin, üzerine bademli şekerli harcı yayın. Kalan milföy hamurlarını üzerine yerleştirin. Dilediğiniz büyüklükte dilimlere ayırıp 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.

Balık mücver
400 gr. balık fileto
2 adet yumurta
2.5 çay bardağı un
50 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Balık filetolarını küp küp doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın. Harçtan kaşık kaşık alarak unun içine atın, her tarafını unlayın. Az yağlı tavada iki yüzünü de pişirin. Servis tabağına alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.