YAZARA MAİL GÖNDER Nohutlu patlıcan dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün ve içlerini oyun. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ile nane, bulgur, salça, tuz ve karabiberi yoğurun. Nohudu ekleyip karıştırın ve harcı patlıcanlara doldurun. Unu yağda kavurun, salça, su ve tuz ekleyerek biraz pişirin. Patlıcanları sosun üzerine dizin. Nar ekşisi gezdirip pişirin.

MALZEMELER


5 adet patlıcan
250 gr. kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber

SOSU İÇİN:

1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz

PİRİNÇLİ TAZE FASULYE


Fasulyeyi temizleyip doğrayın, az suda pirinçle birlikte haşlayın. Suyunu çekince içine yağı ve sirkeyi ekleyip beş dakika daha pişirin. Şekeri ve sarımsağı ilave edip soğumaya bırakın.

MALZEMELER


1 kg. taze fasulye
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke

AÇMA BÖREK

Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su ve unla yumuşak bir hamur yoğurun, düz bir zeminde açın. Rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek, tuz ve karabiberi kavurun. Harcı yufkanın üzerine döşeyip dilediğiniz şekilde katlayın. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
Aldığı kadar un
Tuz

İÇİ İÇİN:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
4 dilim kızarmış ekmek
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.