YAZARA MAİL GÖNDER Tahin pekmezli çörek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
2.5 su bardağı un İçi için:
200 gr. ceviz içi
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
Susam
Limon suyu ve karbonatı köpürtüp yoğurdun içine dökün. Sıvı yağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu, yumurta ve unu yoğurun. Beş dakika kadar dinlendirip unlanmış zeminde açın. Ceviz, tahin, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp hamurun her tarafına sürün. Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp susam serpin. Fırında 40 dakika pişirin.

Etli bezelye
500 gr. kuşbaşı et
2 adet havuç
2 adet patates
600 gr. ayıklanmış bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet defneyaprağı
1/2 çay kaşığı şeker ve tuz
Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Küp doğranmış sebzeleri içine koyup karıştırın. En son ayıklanmış bezelyeyi ve baharatları ekleyip karıştırın. Az miktarda sıcak su ekleyip bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.

Mantarlı tarhana çorbası
6 adet mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba acı biber salçası
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
3 dal kıyılmış maydanoz
Tarhanayı soğuk suda eritin. İnce doğranmış mantarları ve sarımsağı tereyağında kavurun. Salçayı ve tarhanalı suyu da üzerine ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın, beş dakika daha pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.