YAZARA MAİL GÖNDER Ekmekli tiramisu

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tencereye yumurta sarısı, süt, un ve şekeri koyup karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. İçine labne peyniri koyup karıştırın ve ılınmaya bırakın. Neskafeyi ve şekeri bir bardak ılık suda eritin. Kızarmış ekmekleri bu suyla ıslatın ve kaselere yerleştirin. Üzerine kremayı paylaştırıp kakao serpin.

MALZEMELER


8 dilim ekmek
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı neskafe

KREMA İÇİN:

1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao

BİBERLİ SARMA

Derin bir kabın içine lor peynirini alıp üzerine erimiş tereyağını döküp karıştırın. İçine çörekotunu, kıyılmış dereotunu ve kıyılmış taze soğanın beyaz kısımlarını koyup harmanlayın. Harcı kırmızı biberin üzerine koyup sarın, taze soğanın yeşil kısmıyla bağlayıp servis tabağına koyun.

MALZEMELER


8 adet közlenmiş kırmızı biber
200 gr. lor peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı çörekotu
2 dal taze soğan

PİZZA BÖREK

Küp doğranmış soğanı ve kıymayı iki dakika kavurun. Ardından rendelenmiş havucu ve patatesi, haşlanmış bezelyeleri, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu ve karabiberi ekleyip ateşten alın. Milföy hamurlarını fırın tepsisi büyüklüğünde açıp tepsiye döşeyin. Üzerine iç harcı yayıp yufkaları üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.

MALZEMELER


2 adet yufka
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 yumurta sarısı
2 adet milföy

İÇİ İÇİN:

4 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çay bardağı tereyağı
1 soğan
100 gr. kıyma
1 havuç
2 patates
150 gr. bezelye
1/2 demet maydanoz ve dereotu
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.