Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Taze soğanlı patlıcan

Patlıcanları kabuklarıyla birlikte halka doğrayın. Dolmalık fıstığı kavurun. Taze soğanı ince kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Ekmekleri rondodan geçirip kaşar peyniriyle karıştırın. Taze soğan ve domatesi zeytinyağında soteleyin. Fırın kabına harç ve ekmekli karışımı üst üste dizin. Fıstığı serpin, kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Fırında patlıcan yumuşayana dek pişirin.

MALZEMELER


6 adet patlıcan
1 demet taze soğan
2 adet domates
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 dilim bayat ekmek içi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

KREMALI UN ÇORBASI

Unu tereyağında karartmadan kavurun. Suyu ilave edin, karıştırarak kaynatın. Yumurta sarısını sütle çırpın, yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Limon suyunu katıp tuzunu ayarlayın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

MALZEMELER


3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
6 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 limon suyu
Tuz

ÇITIR MAKARNA

Makarnayı tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp üzerine galeta unu serpin. Makarnaya kalan tereyağını, rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış dereotu ve fesleğeni ekleyip karıştırın, yağladığınız kalıba boşaltın. Süt ve yumurtayı çırpıp üzerine dökün. Kalan galeta ununu da üzerine bolca serpip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER


2 su bardağı makarna
1 çay bardağı galeta unu
1 yumurta
1 su bardağı süt
50 gr. taze kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
3 yaprak fesleğen

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA