YAZARA MAİL GÖNDER Bezelye kaplı rosto

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bezelye kaplı rosto
300 gr. rostoluk et
1 su bardağı bezelye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Bezelyeleri bir tepsiye yayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin. Üzerine zeytinyağı, ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyerek robottan geçirin. Eti, tuz ve karabiberle tatlandırın ve tereyağında kızartın. Daha sonra bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini bezelyeli karışımla kaplayın. Yeniden fırına verip 10 dakika pişirin.

Tereli mücver
2 demet taze soğan
1 demet tere
2 demet sarımsak
2 demet maydanoz
6 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Taze soğan, tere, sarımsak ve maydanozu kıyın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Yumurtaları çırpıp yeşilliklerin üzerine ilave edin. Karışıma un ekleyin. Harçtan kaşık dolusu alarak sıvı yağda arkalı önlü kızartın.

Külahta salata
3 adet milföy hamuru
15-20 adet kiraz domates
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı küp doğranmış beyaz peynir
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı limon suyu
2 adet taze soğan
Oda sıcaklığında yumuşamış hamurları merdaneyle genişletin. Fırın kağıtlarından milföy hamurları büyüklüğünde külah yapın ve hamurları üzerlerine sararak 200 derece fırında pişirin ve kağıttan ayırın. Domates ve taze soğanı doğrayın, ince kıyılmış maydanoz ve peynirlerle karıştırın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, kekik ve tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra külahlara paylaştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.