YAZARA MAİL GÖNDER Enginar patates tava

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patatesleri haşlayın. Soğuyunca ince dilimleyin. Enginarları limonlu suda 15 dakika pişirin. Bir tavada yağların yarısını kızdırıp patatesleri ekleyin. Doğranmış sarımsak, soğan, karabiber ve tuz ilave edip patatesler kıtır kıtır olana kadar pişirin. Enginarları kalan yağda kavurun. Sirkeyi de ekleyip bir-iki kere çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Doğranmış rokayı da ekleyip ocaktan alın. Patatesleri karışıma ekleyip harmanlayın.

MALZEMELER


1 kg patates
8 adet küçük boy taze enginar
3 çorba kaşığı limon suyu
3 diş sarmısak
3 adet soğan
1 demet roka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber

ÇİLEKLİ GÜLLAÇ

Süt ve şekeri kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Yuvarlak bir tepsiye bir adet güllaç koyup üzerine şekerli sütten iki kepçe dökün. Dört yaprak güllacı bu şekilde üst üste koyun. Üzerine küçük doğranmış çilekleri yayın, pudra şekeri, fıstık ve badem serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde üstüne yerleştirin. Son kata bir kepçe daha süt döküp süsleyin.

MALZEMELER


10 yaprak güllaç
2 lt. süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı yeşil fıstık
1 kase çilek

KABAKLI MAKARNA

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın. Kabakları doğrayıp az suda haşlayıp süzün. Kıyılmış bademi, dereotunu, haşlanmış kabağı, peyniri, çam fıstığını harmanlayıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı katın, makarnayla karıştırın.

MALZEMELER


2 su bardağı makarna
2 adet kabak
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı çiğ badem
2 çorba kaşığı çam fıstığı
100 gr. tulum peyniri
1/2 demet dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.