YAZARA MAİL GÖNDER Mercimekli kırmızı biber dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kırmızı mercimek, pirinç, dolmalık fıstık, kuşüzümü, şeker, ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu, nane ve zeytinyağını harmanlayın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kırmızı biberlerin içlerini temizleyin, içlerine harcı paylaştırın. Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave ederek 30 dakika pişirin.

MALZEMELER


6 adet kırmızı biber
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1/2'şar demet maydanoz, dereotu, nane
Tuz, karabiber

MANTAR SOSLU TAVUK


Tavuk etlerinin iki yüzünü dört dakika kızartarak pişirin. Tavuğu tavadan alın ve aynı tavaya yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, dilimlenmiş mantarları ve tereyağını koyup beş dakika pişirin. Üzerine tavukları koyup pişirmeye devam edin. Baharatları ve kremayı ekleyip sıcak servis yapın.

MALZEMELER


400 gr. kemiksiz dövülmüş tavuk göğsü
1 adet soğan
150 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz, karabiber

KIYMALI MİLFÖY BÖREĞİ

Rendelenmiş soğanı ve kıymayı yağda kavurun. Yoğurt, süt ve baharatları karıştırın. Yufkaların üzerine bu karışımdan sürün, sıkıştırarak tepsiye dizin. Üzerine kıymalı harcı güzelce yayın. Milföy hamurlarını üzerine kapatıp 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


6 adet milföy hamuru
1 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, kekik, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.