Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çin böreği

1 adet kırmızı biber
1'er adet kabak ve havuç
2 çorba kaşığı mısır
3 çorba kaşığı sıvı yağ
12 dal maydanoz
1 çorba kaşığı soya sosu
2 adet yufka
Börekleri bulamak için:
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
Kırmızı biber, kabak ve havucu jülyen şeklinde doğrayıp sıvı yağda soteleyin. Mısır ve kıyılmış maydanozu katın. Pişirip soya sosunu katın ve tavayı ocaktan alın. Yufkaları 16 adet üçgene bölün. İki adet üçgen yufka parçasını üst üste koyun ve geniş kısmına iç harçtan koyup rulo yapın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Yağda kızartın.

Patlıcan üstü köfte
300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet patlıcan
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Patlıcanları alacalı olarak soyup üzerine derin çizikler atın, tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızgın yağda kızartın. Kıyma, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurup köfteler hazırlayın. Patlıcanları tepsiye dizip açtığınız çiziklere köfteleri yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domates döküp zeytinyağı gezdirin. Fırında 25 dakika pişirin.

Sosisli çanaklar
2 adet yufka
2 adet sosis
1 adet sivribiber
1 adet domates
Sosisleri doğrayıp az yağda soteleyin. Doğranmış sivribiber ve domatesi ekleyip pişirin. Yufkalardan kareler kesin. Beş adet kareyi üst üste koyup küçük fırın kabına çiçek şeklinde yerleştirin. Fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hazırladığınız sosisli malzemeyi yufkaların içine paylaştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA