Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı ciğer

400 gr. ciğer
100 gr. mantar
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet taze soğan
Güveç kaplarına dilimlenmiş mantarları paylaştırıp 200 derecedeki fırında pişirin. Ciğeri yaprak şeklinde doğrayın. Doğranmış taze soğanı tereyağında kavurun. Üzerine ciğeri ekleyip beş dakika daha kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi, kıyılmış maydanozu da ekleyip suyunu çekinceye dek beş dakika daha pişirin. Karışımı mantarların üzerine döküp 10 dakika fırında pişirin.

Limonlu pasta
1 adet çikolatalı pasta tabanı
1 su bardağı çiğ krema
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 adet limon suyu ve kabuğu rendesi
100 gr. böğürtlen
Kremayı ısıtın, şeker ekleyip karıştırın, pasta tabanlarını ıslatın. Sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri çırparak pişirin. Ocaktan alıp limon kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip karıştırın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Pasta kekinin bir katına yarısını dökün. Üzerine ikinci katı koyup üzerini kalan kremayla kaplayın. Üzerini böğürtlenle süsleyin.

Kepekli bisküvi
150 gr. tereyağı
2 su bardağı kepekli un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çorba kaşığı hardal
100 gr. kaşar peyniri
Kırmızı pul biber, kekik, tuz
Unu, hardalı ve yağı elinizle ufalayın. Baharatları ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA