Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Yumurta, şeker, sıvı yağ, süt, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip çırpın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin, karışıma ekleyip karıştırın. Kek kalıplarını yağlayıp unlayın. İçlerine küp doğranmış şeftalileri paylaştırın ve kek harcını boşaltın. Fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER


3 adet şeftali
3 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 limon suyu

YUMURTALI PİDE

İki yumurtanın sarısını ayırın, kalan yumurtalara yaş maya, şeker, süt, tuz ve un ekleyerek yoğurun. Yağın yarısını üzerine döküp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Üzerine kalan yağı ekleyip tekrar yoğurun ve şekil verip tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarılarını sürün. Fırında pişirin.

MALZEMELER


3 adet yumurta
15 gr. yaş maya
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı şeker
4.5 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz

PATATESLİ CACIK


Haşlanmış patatesleri küp küp doğrayın, üzerine salatalıkları rendeleyin. Yoğurtları karıştırın, üzerine çok az su ekleyin. İçine rendelenmiş sarımsağı, patates ve salatalığı koyun. Sirke, zeytinyağı ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Servis kasesine boşaltıp üzerini süsleyin.

MALZEMELER


3 adet haşlanmış patates
3 adet salatalık
1.5 su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER