YAZARA MAİL GÖNDER İrmikli çiçek tatlı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Su, süt ve şekeri kaynatın. Yumurta, tereyağı ve şekeri iyice yoğurun. Üzerine irmik, Hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip hamuru ele yapışmayacak kıvama getirin. Hamuru, unlanmış tezgahta açın, üç farklı boyda yuvarlaklar kesip üst üste koyun. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine soğumuş şerbeti dökün.

MALZEMELER


3 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

PATLICAN PİZZASI

Patlıcanları soymadan dilimleyin. Üzerine zeytinyağı sürüp 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Ezilmiş peynir, kıyılmış taze soğan, sarımsak, karabiber, pul biber ve tuzu karıştırıp patlıcanların üzerine paylaştırın. Üzerine dilimlenmiş domates ve kaşar peyniri rendesi koyup fırında 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER


2 adet patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
3 diş sarımsak
6 dal taze soğan
4 adet domates
Tuz, karabiber, pul biber
100 gr. kaşar peyniri

PATATES BÖREĞİ

Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Patatesleri de ekleyip harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave edip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp fırında pişirin.

MALZEMELER


6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz, dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.