YAZARA MAİL GÖNDER Şeker turta

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

3.5 su bardağı un
250 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
3 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
1 çay bardağı şeker
1 yumurta akı
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz
6 çorba kaşığı şeker
Tarçın, karanfil
Elmaları dilimleyin, şeker, dövülmüş bir adet karanfil ve tarçını ekleyip karıştırın. Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun, iki parçaya ayırın. Bir adet hamuru tepsinin tabanına yayın. Üzerine elmalı harcı dökün, ceviz serpin. Kalan hamuru da üzerine döşeyin. Üzerine yumurta akını sürüp şeker serpin. 200 derecedeki fırında pişirin.

Baharatlı pilav
1 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
4 adet karanfil
2 çubuk tarçın
1 tutam safran
6 kakule tanesi
1 çorba kaşığı sıvı yağ
50 gr. dolmalık fıstık
50 gr. Antep fıstığı
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Pirinci 15 dakika pişirip süzün. Soğuk suyla yıkayın. Tereyağını eritin. Baharatları ilave edin. Karıştırıp pirinci ekleyin. Dolmalık fıstığı ve Antep fıstığını sıvı yağda kavurun, tencereye alın. Tüm malzemeyi karıştırıp kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Karabiber ve tuzu ilave edin.

Barbunya salatası
2 adet havuç
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 bardak haşlanmış barbunya
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
Tuz
Havuçları rendeleyin. Sivri biberleri, sarımsağı ve maydanozu kıyıp havuçların üzerine ilave edin. Haşlanmış barbunyayı da karışıma ekleyip harmanlayın. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.