YAZARA MAİL GÖNDER Fasulye borani

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Fasulyeleri haşlayın ya da az yağda kavurun. Semizotu, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın. Tüm sebzeleri derin bir kabın içinde harmanlayın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Küp şeklinde doğranmış salatalık ve ezilmiş sarımsağı da içine ekleyin. Üzerine yoğurdu döküp karıştırın.

MALZEMELER


400 gr. taze fasulye
1/2 demet semizotu
2.5 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
2 adet salatalık
1 limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz, dereotu

ÜZÜMLÜ FINDIKLI KURABİYE

Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun. Son olarak üzüm, fındık ve bademi de içine ekleyip karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp yassıltın. Kurabiyeleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
150 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı fındık
100 gr. badem

YULAFLI CACIK


Salatalıkları ve semizotlarını yıkayıp ince ince kıyın. Üzerine yoğurdu ekleyin. İki su bardağı soğuk suyu koyup karıştırın. Ezilmiş sarımsakları ve kıyılmış naneyi ekleyin.

MALZEMELER


4 çorba kaşığı yulaf
2 adet salatalık
2 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet semizotu
4 dal nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.