YAZARA MAİL GÖNDER Pirinçli levrek dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

2 adet levrek balığı fileto
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 adet kırmızı ve sivri biber
1 adet taze soğan
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber
Levrek filetoları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Haşlanmış pirinci geniş bir kaba aktarın. İnce doğranmış kırmızı ve sivri biberleri, taze soğanı, maydanozu, limon kabuğunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız bu harcı filetoların yarısına koyun, diğer yarısını üstüne kapatın. Balıkların üzerine küçük kesilmiş tereyağı koyun. 140 derece fırında pişirin.

Tahinli ekmek
10 dilim köy ekmeği
1 su bardağı tahin
4 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
Ekmekleri tepsiye dizin. Tahin, şeker ve suyu karıştırın, yarısını ekmeklerin üzerine sürün. En üste pekmez sürün. 190 derecedeki 10 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerine kalan tahinli karışımdan sürün.

Mercimekli yoğurt çorbası
3 çorba kaşığı yeşil mercimek
4 çorba kaşığı bulgur
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
Mercimekleri yıkayıp tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip beş dakika kaynatın. Mercimeklerin suyunu süzüp tekrar tencereye alın. Bulguru da ekleyip suyu ilave ederek 10 dakika pişirin. Bir kasede un ve yoğurdu çırpın ve çorbaya karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Bir-iki dakika sonra altını kapatarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.