Su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Yumurta, yoğurt, tuz, karbonat ve unu hiç su eklemeden yoğurun. İnce bir şekilde açın. Bardak ağzı ile yuvarlaklar kesip kenarlarını bıçakla çizin. İki hamuru üst üste bastırıp gül gibi sarın ve kızgın yağda kızartıp soğuk şerbetin içine alın. Tepsiye dizip üzerine kalan şerbeti dökün. Kaymak ve Antep fıstığı koyun.
MALZEMELER
3 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı yoğurt
Bir tutam tuz
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Fıstık ve kaymak
SUCUKLU KUMPİR
Haşlanmış patatesleri ezip küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerine tereyağı, peynir, tuz, kekik ve karabiber koyup fırında 10 dakika pişirip çıkartın. Sucukları bir tavada pişirin. Patatesin üzerine sucuk, turşu ve mısırları koyun. Üzerine ketçabı dökerek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet haşlanmış patates
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
4 çorba kaşığı ketçap
1 çay bardağı tane mısır
5 adet büyük boy kornişon turşu
200 gr. dilimlenmiş sucuk
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik
BİBERLİ PALAMUT
Palamutları dilimleyip yıkayın ve bir fırın tepsisine dizin. Salçaları bir çay bardağı su ile karıştırıp tepsiye dökün. Üzerine defne yaprağı, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Balıklar kızarıncaya kadar fırında pişirin.
MALZEMELER
2 adet palamut
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet sivri biber
2 adet defne yaprağı
1 adet sarımsak
1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1/2 su bardağı su
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber