Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Beğendili hindi

Hindi etini pişirin, üzerine biraz sıvı yağ ekleyerek karıştırın. Baharatlarını ekleyip sıcak bekletin. Unu tereyağında kavurun, içine sütü ekleyip beşamel hazırlayın. Közlenmiş patlıcanları da ezip üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip servis tabağına alın. Üzerine eti paylaştırın.

MALZEMELER
600 gr. kuşbaşı hindi eti
4 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 adet sivri biber
50 gr. rendelenmiş peynir

Fındıklı puding


Robotta çekilmiş fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Hafif ılınınca iki yumurta sarısını pudinge karıştırın. Önceden yağlanmış kalıbın içine boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

1/2 su bardağı fındık içi
2 su bardağı süt l 2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Toz vanilya
Bir tutam tuz
2 adet yumurta sarısı

Beyaz kurabiyeler


Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistan cevizi, nişasta ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirip yuvarlak kurabiyeler yapın. Üzerine yumurta akı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı Hindistan cevizi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA