YAZARA MAİL GÖNDER Portakallı irmik helvası

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

İrmik ve dolmalık fıstığı tereyağında kavurun. Süt ve şekeri kaynatın, kavrulan helvaya ekleyin. İçine rendelenmiş portakal kabuğunu da ekleyin, kapağını kapatarak kısık ateşte şerbetini çektirin. Ocağı kapatıp iki çorba kaşığı şekeri ekleyip karıştırın.

MALZEMELER


1 su bardağı irmik
3 çorba kaşığı dolma fıstığı
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı şeker

BÖRÜLCELİ MANTAR ÇORBASI

Börülceyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp 10-15 dakika haşlayıp kenara alın. Mantarları ince dilimleyin. Yemeklik doğranmış soğanı kavurun. İnce kıyılmış sivri biber ve mantarı ilave edip kavurun. Üzerine unu ekleyin. Altı su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca börülce, tuz, karabiber ve kıyılmış sarımsak katın. Pişirip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ve krema ekleyin.

MALZEMELER


10 adet kestane mantarı
10 adet kültür mantarı
1 su bardağı börülce
3 kaşık zeytinyağı
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 kaşık silme un
6 su bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
2 dal maydanoz
2 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber

ŞEHRİYE SALATASI

Tavuk etlerini haşlayın, sudan alıp didin. Tavukları pişirdiğiniz suya şehriye ve tuz ilave edin, şehriyeler pişinceye kadar pişirin. Biberleri, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. Şehriyeye kıyılmış yeşillikleri ve biberleri ekleyerek karıştırın. Tavuk etlerini üzerine ilave edin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyunu dökün.

MALZEMELER


2 adet tavuk kalça
1 su bardağı şehriye
3 adet sivri biber
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 adet közlenmiş kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
Tuz, karabibe

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.