YAZARA MAİL GÖNDER Tavuk tantuni

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavuk etini ince ince doğrayın. Tavaya yağı koyun, dövülmüş sarımsak ve tavuk etlerini biraz soteleyin. Doğranmış sivri biberi ekleyerek 20 dakika kadar kavurun. Doğranmış domates, kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip pişirin. Tantuniyi lavaşların içine paylaştırıp dürüm yapın.

MALZEMELER

2 adet tavuk göğüs eti
5 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
5 dal maydanoz
5 adet lavaş ekmeği
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Izgara sebzeli salata


Kabak, mantar, domates ve biberleri dilimleyin, üzerlerine tereyağı sürüp ızgarada pişirin. Maydanozu ayıklayıp bir kaseye koyun. Üzerine sebzeleri yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

2 adet kabak
2 adet dolmalık biber
1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
5-6 adet mantar
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1/2 çay kaş

Kaparili makarna


Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritin, üzerine peyniri ve domatesi koyup biraz pişirin. Makarnayla karıştırın. Üzerine kaparileri dökerek servis yapın.

MALZEMELER

1/2 paket makarna
1 çay bardağı kapari
2 adet taze soğan
150 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı tereyağı
6 adet minik domates

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.